16-05-11

Roedel methode, Pack Method of Roedelmethode®?

Veel hondenbazen zijn op zoek naar ´andere manieren´ van trainen en opvoeden.

Om als hondendeskundige vindbaar te zijn én op te vallen,  blijken goed (media)management, ‘social media’ en showtalent  van groot belang te zijn.

Dat wordt wel duidelijk uit de grote populariteit van Cesar Millan en uit de bomvolle zalen, die hij met zijn show voor zijn Pack Method  weet te winnen.

Op een aantal punten zijn we het zeer zeker met dhr Millan eens, maar dat wil absoluut nog niet zeggen, dat zijn Pack Method en De Roedelmethode® daarom hetzelfde zijn.

 

De één prefereert de ‘eenvoud’ van de Pack Method of de geweldig professionele show, zoals Letty van Dogtime.  Anderen gaan liever voor goed onderbouwde kennis en inzicht…

 

Wij vinden zelf dat een Instructeur Roedelmethode®, de natuurlijke opvoeding van uw hond, aan bepaalde opleidingseisen moet voldoen, ongeacht of hij/zij ‘calm and assertive’ is.

Veel positieve energie is absoluut wel een vereiste, want vooral Blok 3 is behoorlijk pittig en heel erg veel werk!

 

logo300dpi.jpg

 

Je kunt een Erkend Instructeur die voldoet aan de Roedel-opleidingseisen en kan/mag werken met De Roedelmethode®, de natuurlijke opvoeding van uw hond, altijd direct herkennen aan het Roedelmethode®logo.

Dan weet je zeker, dat de kwaliteit van je cursus of (individuele) begeleiding gegarandeerd is!

 

 

banner G.I.R.A. Hondenschool (def.).jpgGIRA Hondenschool

Leon Biel (Almere) is natuurlijk al een ´oude´ bekende Roedelaar.

 

Samen met Inge blijft hij bovendien zeer actief met hun twee Witten, Gira en Xanto; bij de schapen, speuren en nog vele andere bezigheden…

 

Sinds oktober 2010 kun je terecht onze eerste Belgische Roedelcollega’s:

wlf janapaint.jpgAgna Schoubben (Borgloon )

www.rajana.be

Agna deed haar Roedelpraktijkervaring op met Aine, Agna’s ‘probleemlieveling uit het asiel.

Haar persoonlijke verhaal kun je hier lezen

 

Op zondag 22 mei, van 14.00 tot 18.00 en op vrijdag 27 mei 2011 om 19u30 kunt u bij  Agna terecht  voor informatie. Vooraf inschrijven voor de info avond 27 mei is gewenst, als je zeker wilt zijn van een plaats! info@rajana.be

 

Boyah.jpgKrista Reekmans ( Zonhoven).

www.boyah.be

Krista heeft zich een aantal jaren verdiept in hondengedrag en kwam er als hondengedragstherapeut al snel achter, dat niet alle problemen met snoepjes opgelost kunnen worden en dat niet alle honden angstig zijn! Over Krista kun hier meer lezen…

 

Nieuwe Roedelinstructeurs!

Ondanks hun uitgebreide ervaring en gevolgde opleidingen voor Kynologisch Instructeur en/of gedragstherapeut, zijn Diana en Eddy ‘overstag’ gegaan, na hun kennismaking met De Roedelmethode®…

 

test88laatste.jpgBij Diana Arkeveld (Zoetermeer en omgeving / Wassenaar) kunt u terecht voor natuurlijke training en opvoeding met de Roedelmethode®, in (kleine) groepjes of individueel. www.hondencentrum/natuurlijk.nl

Diana is een veelzijdige dame. Zij gaf les op een Martin Gaus Hondenschool en heeft haar opleiding tot treibball instructeur afgerond. Daarnaast studeert Diana klassieke homeopathie voor dieren aan de school voor homeopathie in Amersfoort en Bachbloesems bij een erkend Bach trainster.

Diana is bovendien een ervaren Speurder, dus ook voor lessen praktijkspeuren ben je bij haar op het goede adres! Bij natuurlijke opvoeding en training hoort natuurlijk wel natuurlijk voer. Wil je van Diana informatie hierover of wil je voer bij haar bestellen, klik dan hier.

  imagesCAU7851X.jpg

http://www.hsnatteneuzen.com/

Bij Eddy Veugen kun je in Stevensweert en omgeving terecht voor de individuele begeleiding van (probleem)honden.

Eddy is een ´oude rot´ in het hondenvak. Hij heeft al 19 jaar trainingservaring met hond én baas. Als instructeur op een hondenschool heeft hij zijn strepen ruimschoots verdiend in gehoorzaamheid, agility en gedragstherapie. Op diezelfde hondenschool was Eddy verantwoordelijk voor de opleiding en begeleiding van kandidaat instructeurs. Hij was ook betrokken bij het uitwerken en uitvoeren van het trainingsprogramma voor opleiding van blindengeleidehonden.

15:24 Gepost door Arjen en Francien in Roedelen in Nederland | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Er komen in 2011 nog meer Roedelcollega’s bij!

Jaap en Tamara, Angelique, Loes en Pieter zijn geen van allen onervaren en onopgeleide beginners in hondenland. Evengoed bleven er voor hen veel onbeantwoorde vragen. Allemaal besloten zij voor De Roedelmethode® te gaan…

 

Intussen hebben zij Blok 1 en Blok 2van de opleiding Instructeur Roedelmethode® goed ‘doorstaan’. Veel van hun vragen zijn intussen beantwoord en hun enthousiasme is  hierdoor zeker niet minder geworden!

 

Ieder voor zich spannen zij zich nu in, om ook Blok 3 voor elkaar te krijgen: het maken van uitgebreide lesvoorbereidingen, waarbij ook de achtergronden van de algemene basis en de wetenschappelijke uitgangspunten in de praktische lesopbouw verwerkt moet en worden.

Geen geringe opgave en heel erg veel werk!

 

We stellen ze vast even aan je voor:

 

CIMG5005.JPGAngelique (Ierland)

(foto: afsluiting van intensieve dagen in Salm!)

 

In maart ondernam Angelique de reis van Cork naar Salmchateau per auto, vliegtuig en treinen.

Niet echt wat je een ‘klein uitstapje’ noemt…

Angelique heeft zowel in Nederland als in Ierland de nodige seminars, gedrags en hondencursussen gevolgd.

In Ierland wordt heel anders met honden omgegaan dan op ‘het vasteland’. Hondentrainingen zijn er niet veel, maar Angelique wil daar met de Roedelmethode® graag verandering in brengen!

 

DSCF4368.jpgPieter (Gelderland en Randstad)

Pieter werkt bij defensie en leidt speurhonden op. Daarnaast heeft hij samen met Diana (Hondencentrum Natuurlijk!) met veel succes lessen praktijkspeuren gegeven.

 

 Pieter zal dit zeker blijven doen op een nieuwe locatie, maar daarnaast wil hij zich, net als Eddy, gaan specialiseren in de individuele begeleiding van (probleem)honden.

 

 

 

CIMG5182-2.jpgLoes (Gelderland)

Loes is bepaald geen ‘groentje’ te noemen op het gebied van hondengedrag en hondentraining!

Zij heeft een Bordercolliekennel en een GedragsInstituut, is hondenpsychologe, gedragstherapeute, geeft gedragsleer, gedragscursussen, gedragstherapie, lezingen, management-, communicatie- en Teambuilding-assesments d.m.v. het inzetten van schapen en honden.

 

www.conwenna.nl hondenkennel en hondenkenner. Conwenna is de laatste jaren gegroeid en volwassen geworden in haar diensten en service.

Tevens zijn er een aantal vernieuwingen in aanpak en is er een verrassende uitbreiding van Conwenna op komst.

 

anderhalvecent.JPGJaap en Tamara (Friesland),

Willen graag op professionele wijze werk gaan maken van hun hondenschool.

Hun ‘Mooie Rooie’ (Bindy de Bordeaux Dog ) gaf hen een geweldige Roedelpraktijkervaring tijdens hun midweek (niet echt een vakantieweek) onlangs in Salm!  Jaap en Tamara:  “met veel plezier en overgave hebben wij hondenschool Hope and Dreams Toch hadden we het gevoel dat er meer was en het honden opvoeden veel dieper gaat.Tot we de Roedelmethode® tegenkwamen… We zijn begonnen aan de opleiding bij Arjen en Francien samen met onze super Bordeaux dog Bindi en van alles viel op zijn plek !
Nog even en we beginnen op een hoger niveau, en voor ons compleet en uitgebreidere manier, van lesgeven. Dus waar de mensen nog op hopen, kunnen wij hun dromen waar maken!”

 

Als het zover is, ben je bij ook Jaap en Tamara van harte welkom voor een cursus in een (klein) groepje of voor individuele begeleiding...

 

Voor jullie allemaal: veel dank voor jullie grote inzet, motivatie, leergierigheid en grote enthousiasme! Dat is voor ons een enorme stimulans om jullie met dezelfde inzet en enthousiasme zo goed mogelijk verder te begeleiden!

14:24 Gepost door Arjen en Francien in Roedelen in Nederland | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

15-03-10

De nieuwe website

banner G.I.R.A. Hondenschool (def.)Van Gira Hondenschool in Almere wordt al vaak bekeken. Terecht, want het ziet er erg fraai uit!

Leon is lekker bezig, want naast zijn werk en de Roedellessen houdt hij ook keurig en met regelmaat updates bij op zijn website! Als je op het GIIRA-logo klikt kun je die zelf ook bekijken.

07:09 Gepost door Arjen en Francien in Roedelen in Nederland | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hond opvoeden trainen roedelmethode |  Facebook |

05-03-10

GIRA Hondenschool

banner G.I.R.A. Hondenschool (def.) 

De nieuwe website van Leon is online: GIRA-hondenschool!

Daar vind je ook de website van de “Nep-Witten” en de katjes.

Neem op je gemak een kijkje en laat hem gerust weten wat je er van vindt…

Bij Update heeft Leon al wat leuke stukjes geplaatst. Dit deel wordt regelmatig bijgewerkt, als een soort een mini weblogje.

Je kunt er ook een indruk krijgen van hoe het wolvenartikel van Judith eruit ziet.

Leon, ziet er goed uit, proficiat!

13-07-09

Roedelen in Hoofddorp bij Alex

Alex is druk bezig zich ‘vindbaar’ te maken en zich voor te stellen. Ze heeft momenteel voornamelijk mensen die individueel begeleid worden.

Dat komt Alex nu eigenlijk best goed uit (ook haar kinders hebben vakantie!)

Voor meer informatie over een cursus of voor individuele begeleiding op maat:

Alexandra Kiel-van Rees

06-52333861 / 023-8221270

Of per e-mail: vanrees@propel-it.nl

07:52 Gepost door Arjen en Francien in Roedelen in Nederland | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Roedelen in Almere bij Leon

 “We zijn al weer een tijdje bezig en zo groeien ook de ervaringen.

Basiscursussen zijn inmiddels afgerond en dan is het tijd om ook voor jezelf te evalueren; worden de doelen behaald en wordt de cursus zo ervaren als op voorhand bedoeld is?

Vergis je niet, het niveau van de cursus is best hoog! De instructies, de kennisoverdracht en de lesopbouw is weloverdacht, maar erg intensief. Veelal krijgen de cursisten een compleet nieuw verhaal te horen, een complete ommezwaai in het denken en handelen over en met de hond.

Lukt dat in tien lessen van anderhalf uur, eens per week? Jazeker!

Mede door de frequentie kunnen de aangeleerde onderdelen zeer snel beoordeeld en herhaald worden, met zonodig kleine (stem)correcties, waardoor de cursisten nooit op de verkeerde manier thuis zelf verder gaan met de opvoeding.

Senda2

Praktijklessen in het veld worden halverwege de cursus ook in de stad geoefend. Daarbij is het winkelen juist belangrijker, dan dat de baas ‘let op de hond’, en jawel...

zo richt automatisch de hond zijn aandacht op de baas, een mooi leermoment! 

 

 

Aan het eind van de basiscursus is het tijd voor een evaluatie en het uitreiken van de behaalde (deel)certificaten. Dan is het natuurlijk ook tijd om de sociale relatie tussen baas en hond te evalueren. En hoe kan dat niet beter

 

kano3

dan door samen in de kano te stappen!

kano8 

Wanneer de cursisten als dank voor de cursus een presentje geven en een foto als aandenken van de hond, denk ik dat ik mijn evaluatie...heel mooi... kan sluiten!

Leon

G.I.R.A.

 

 

07:48 Gepost door Arjen en Francien in Roedelen in Nederland | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

25-06-09

Roedelen in Nederland

Op de website van De Roedel is de pagina 'contact' intussen uitgebreid met informatie over de opleiding, de prijzenpagina is aangepast (paypal) en… er is een nieuw Roedeladres;

 

Alexandra (in Hoofddorp) wil graag aan de slag en ze heeft er erg veel zin in!

Wil je meer informatie over een cursus of individuele begeleiding op maat, dan kun je Alex bellen of mailen.

Alexandra Kiel-van Rees

06-52333861 / 023-8221270

vanrees@propel-it.nl

 

G.I.R.A.Hondenschool G.I.R.A.

e-mail:Leon: gira@chello.nl

Leon krijgt het intussen steeds drukker, niet alleen met mensen uit Almere, maar overal vandaan.

Praktijkles

Mensen en hun hond in een dierenwinkel, tijdens de - door Leon  uitstekend voorbereide - praktijkles (les 5) van de cursus.

 

Op 24 mei was Leon aanwezig bij een wandeling van het Appenzellerforum, door Bianca keurig georganiseerd en geregeld.

Daar namen ‘alleen maar’ acht ‘makkelijke’ Appiereuen met hun bazen aan deel. Geen geringe opgave om dat ook voor de bazen leuk en ontspannen te houden!

Dankzij Theo kun je de vele foto's van de wandeling op je gemak gaan bekijken.

17:50 Gepost door Arjen en Francien in Roedelen in Nederland | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-03-09

Roedelscholen Nederland

Op 11 maart werden bij Anca (Roedelschool Taigaro) zeven Samojeedjes geboren, drie reutjes en vier teefjes. Moeder Johka en de pups doen het prima! http://www.taigaro.nl/html/pups.htm

 

G.I.R.A. Hondenschool in Almere heeft nog wat plaatsen beschikbaar voor de komende lessen!

Meer informatie bij Leon, gira@chello.nl of 06-42000637

 

Wil je meer weten over De Roedelmethode®, dan kan via ons of via deze link

 Roedelmethode® in NL

 

Alleen daar vind je de adressen van de mensen die de opleiding Roedelmethode® hebben gedaan en doorlopend worden bijgeschoold. Voor het elders ‘zomaar wat Roedelen’ neemt Hondenopvoedingsinstituut De Roedel geen enkele verantwoordelijkheid!

18:19 Gepost door Arjen en Francien in Roedelen in Nederland | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |