29-04-10

Dubbel feestje

CIMG3005De inmiddels traditionele Paasvisite had dit keer wel een zeer speciale betekenis, want Ria en Francien vieren dit jaar niet hun 20 jarig, maar hun 40-jarig bestaan! (ai, we worden écht oud!)

Zowel na de geboorte van Iftin als van Sam kreeg Ria van Fr een “negen dagen doos”. Een oud gebruik waarbij de kraamvrouw elke dag van de kraambedtijd een pakje mocht open maken. Daarom had Ria een mand ingericht met 20 cadeaus voor het 20 jarig Roedelbestaan… 

07:43 Gepost door Arjen en Francien in Nieuwtjes van en over Roedelaars | Permalink | Commentaren (0) | Tags: roedelmethode feestje |  Facebook |

21-03-10

Nieuwe ´pup´!

Mink

Bij Willemien en Sander;

geboren op 2 maart MINK, een prachtige gezonde kleine man.

Moeder, zoon en vader maken het goed.

Mink heeft niet zomaar een geboortekaartje, maar een geweldig origineel geboorteboekje. Absoluut een collectoritem!

Mink zal opgroeien met twee honden, Siemen en Floor, dus wie weet komt hij ooit ook nog Roedelen J

20-11-09

Bars 06.09.1999 – 06.11.2009

IMG_3640-1Halloween 2006

Op 6 november kreeg we ‘s middags een telefoontje van een heel verdrietige Ineke: de dierenarts was net geweest en Bars was ingeslapen. Aanvankelijk ging nog best (relatief) goed met Bars, nadat in september bekend werd dat hij kwaadaardige en niet operabele tumoren had. Tot voor kort ging hij nog vrolijk mee naar het bos en werkte met smaak zijn eten naar binnen. Helaas was dat ineens voorbij. Bars wilde niet meer uit, niets meer eten en ook de pijnstillers leken hun werk niet meer te doen. Het enige dat Ineke en Albert nog voor Bars konden doen, was met pijn in het hart de dierenarts te bellen, om Bars verdere narigheid te kunnen besparen.

IMG_3577-1Ineke en Bars, Eveline en Zara (Halloween)

Lieve allebei (en Laura natuurlijk), we wensen jullie erg veel sterkte met de – letterlijk – grote leegte die Bars achterlaat.

(en ook de Strippers zullen vriend Bars missen…)

12:53 Gepost door Arjen en Francien in Nieuwtjes van en over Roedelaars | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Weekend vol herinneringen…

IMG_3205Lieve Eef

Een verslagje voor jou, want tenslotte is het allemaal jouw schuld. Jij was degene die per se een hond wilde, dus kwam pup Zara in huis. Jij was ook degene, die vond dat jullie naar De Roedel moesten, toen Zara zich via de ‘reguliere’ trainingen niet helemaal ontwikkelde zoals jullie graag wilden en wensten.

We hebben intussen, heel tactisch drie weken nadat Sas en Zara zich zonder jou moesten gaan redden (dus in de ‘checkfase’ van Zara), een ‘werkweekend’ met Saskia en Catholijn samen gehad.

vielille salmHet waren twee dagen met een lach en met ‘een’ traan, met de nodige Salm-toasts op jou en de nodige emotionele woorden en herinneringen. Al met al was het toch een heel goed weekend.

Zara en Artos gaan uitstekend samen en Sas en Catholijn trouwens ook!

Het zal je goed doen te weten, dat de relatie tussen Sas en Zara in die twee dagen weer helemaal opbloeide! Natuurlijk wel met heel wat Zara-geintjes, waarvan we zeker weten dat jij daar ook vreselijk om had moeten lachen.

Eef, er zullen nog meer van die weekendjes volgen, waarbij we ook jou steeds gedenken, en niet alleen met Vieille Salmpjes…

 

IMG_3515Saskia was, net als wij, ook blij met het verloop van het weekend;
"Zeer tevreden uit Salm teruggekeerd (en niet alleen vanwege de Vieille Salmpjes). Het was natuurlijk een bijzonder weekend, want alles was anders door die ene ontbrekende Grote Vrouw. We hebben hard gewerkt, genoten van het trainen, van onze honden, het eten, drinken en het mooie weer. En we hebben veel gepraat, ook heel veel over Eveline."

 

Lieve Sas, geniet van alle leuke dingen met Zara en tot de volgende keer!

12:49 Gepost door Arjen en Francien in Nieuwtjes van en over Roedelaars | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Tien jaar!

feestDogWalkTrail viert in  2010 het tienjarig bestaan!

Daarom wordt 2010 bij DWT een speciaal jaar, want er zijn heel wat nieuwe ontwikkelingen én er komen nieuwe projecten bij …

 

Er komt een nieuw hondenvoer op de markt; Nature & Science. Goed voer voor een scherpe prijs. DogWalkTrail en Nature & Science gaan samenwerken voor een gezonder en actiever leven voor elke hond. Door activiteitendagen in het hele land wil DWT iedereen en hopelijk veel nieuwe hondenliefhebbers laten zien wat je allemaal met je hond kunt ondernemen!

 

dogloghomes-002Al een aantal jaren droomt DWT van een eigen accommodatie; heuse DogLogHomes in Oostenrijk. Ook helemaal ingericht en dus uitstekend geschikt voor baasjes die met de hond op vakantie willen. De hond is hier niet alleen van harte welkom, er wordt zelfs vooral gedacht vanuit de hond! Hopelijk is het eind 2010 al zo ver…!

 

DWT2Dogwalktrail is er niet alleen voor baasjes die met de hond op vakantie gaan, maar ook voor baasjes zonder hond organiseert DWT  actieve vakanties op maat!

 

DWTfamilyOp de vernieuwde website van Dogwalktrail kun alle nieuwe ontwikkelingen en activiteiten voor 2010 op je gemak bekijken. Als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief, wordt je helemaal op de hoogte gehouden, ook over de trouwerij van Bianca en Francois en de DogWalkTrailWeddingWalk in het najaar van 2010!

Met dank aan Francois, is Bianca eindelijk tóch “onder de pannen” JJJ!

12:45 Gepost door Arjen en Francien in Nieuwtjes van en over Roedelaars | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De ‘Pokke Puber’!

Een feestelijk berichtje kregen we op 15 november van Leon (Hondenschool Gira)

Xanto…

is geslaagd voor zijn Gedrag en Gehoorzaamheids 1 examen!!

 

IMG_0653Inge kon haar zenuwen vandaag tot een minimum beperken en jawel, de vent had door dat er niet gespeurd werd, maar iets anders gebeuren moestJ

Dat ie het kan, dat weten we al een jaar of vier, maar Mr. X. kickt nu eenmaal niet zo op bekers en vaantjesJ

Des te groter is de prestatie en daarom is het feest vandaag!!

Ook nog eens beloont met een extra beker, door als beste van de dag te eindigen met een haast foutloos optreden en een reusachtig puntentotaal van 303,5 punten van de 320 punten (de uitslover)!

 

Volgens ons wel een felicitatie waard! In elk geval voor Inge, die dit met PP Mr X voor elkaar wist te krijgen… Topwerk Inge!

12:38 Gepost door Arjen en Francien in Nieuwtjes van en over Roedelaars | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De Nationale Wetenschaps Quiz

Ook dit keer mag Catholijn weer even meedoen aan de NWQ 

Je kunt haar zien in Het vierde Voorspel op zondag 20 december om 19.15 uur op Nederland 2, samen met wetenschapper Christiaan Heij. De Finale wordt uitgezonden op zondag 27 december om 20.15 uur op Nederland 2, altijd leuk, zelfs zónder Catholijn.

 

2.0136Art2-1Catholijn zal (onder voorbehoud) ook te zien zijn op 25 november om 16.30 uur op Ned. 2 in het programma 'Helder’ (Teleac) dat dagelijks wordt uitgezonden.

Ze zal het daar hebben over… slimme robots!

12:05 Gepost door Arjen en Francien in Nieuwtjes van en over Roedelaars | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Uttereg me stadsie...

File0091Ons Gabrielle (ook een Waterman!) was al best een bekende (beruchteJ?) in Utrecht, en nu is ze dat nog meer!

Ze stuurde ons een foto met een interview over haar leven tot nu toe:

‘In een serie over “Onze Utrechters” schuift Marie te Marvelde aan bij Utrechters van nu om te praten over het verleden. Mooie, trieste, bitterzoete en weemoedige herinneringen passeren de revue in deze reeks. Vandaag in de 53e en laatste aflevering:

Gabrielle van der Linden  (geweldig dat gratis programmaatje, kun je een jpeg mee converteren naar pdf!)

 Helaas, via de blog wil de PDF blijkbaar niet openen. maar als je ons een mailtje stuurt, krijg je van ons de PDF (echt de moeite waar hoor)!

Onze Gabrielle is niet alleen een eigenzinnige dame, ze is ook een kunstzinnige dame! Je kunt haar werk bekijken – of haar je eigen werkopdracht geven! - op www.teckelschilderijen.nl

 

Kleine anecdote: Gabrielle in de kroeg. Rottweiler komt binnen terwijl hij zijn hijgende baas achter zich aan meesleurt. Gabrielle: “Dat kan best anders hoor… ik neem hem wel ff mee, op een normale manier!”. Iedereen lacht natuurlijk én iedereen belooft Gabrielle de hele avond ‘vrij’ te houden (drankjes) als ze dat voor elkaar krijgt. Daar gaat Gabrielle, met de ‘Weiler aan de lijn (eigenlijk andersom). Direct om de hoek slaat ze haar armen om een lantaarnpaal en blijft daar - met de nodige moeite – zo’n tien minuten met de onwillige ‘Weiler en in innige omhelzing met de lantaarn staan. Dan laat ze zich de hoek om terugsleuren en komt relaxed en niet hijgend de kroeg weer in; “zie je wel! Hij kán het best hoor, was superbraaf, echt een fluitje!” Ze is de hele avond getrakteerd op drankjes door de (wel ietwat argwanende) heren…

11:59 Gepost door Arjen en Francien in Nieuwtjes van en over Roedelaars | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende