17-10-12

De hoogste tijd voor een kleine update

 de achterstand wordt anders wel erg groot…

 

De tweede Speciale FB Workshop op 20 en 21 oktober 2012

FB.okt.jpg Nog drie nachtjes slapen en dan gaan we er weer tegenaan!

Na inventarisatie van de deelnemers, bleken er toch wat mensen van de reservebank te kunnen.

Het is in elk geval ‘een volle bak’ komend  FaceBookVriendWeekend.

 

 

 

BordMaris.gifLogoJPEG - met website.jpgEerst even een feestje melden; Hondenschool Aandacht bestaat vandaag 1 jaar! Mariska (en wij); van harte dus! ‘We zijn blij dat je in ons team zit’J

 

En dat is nog niet alles.

Precies nu heeft Mariska ook een trainingslocatie gevonden in Woerden voor de woensdagavond, mét verlichting buiten en ruimte voor theorie!  

Binnenkort start zij daar haar eerste basiscursus.

Als je nog mee wilt doen aan de basiscursus, stuur haar dan vooral even een berichtje!

 

Speciale Leergang, ‘Opvoeden doe je zo!’

... de afsluiting van deze Speciale Leergang, op 22 en 23 september 2012.

1.SchemaSpecLgngSept.2012.jpgNa drie weekends, zes volle en intensieve dagen met theorie én die theorie in de praktijk, werd deze Leergang op zondag afgesloten. succesvol We waren zeer tevreden om te merken, dat ieder die zondag vertrok, dat deed met het diepste respect voor de enorme communicatieve taalvaardigheid van onze honden.

Het enorme inzicht in geurentaal en emoties en hoe die worden omgezet in lichaamstaal, zet een hele nieuwe wereld open! Dit laatste weekend ging vooral over de Wetmatigheden in Gedrag;

De Regel van Drie en de drie sociale fasen.

Het viel echt niet mee, dus oprechte dank aan alle participanten voor hun inzet, motivatie en doorzettingsvermogen. We hebben weer veel geleerd van elkaar!

 

georges.ican.jpgGeorges heeft in een diepzinnig gesprek met zijn zijn hond Ican...

 

Georges; “Alle dank gaat naar jullie Francien & Arjen. Jullie zijn erin geslaagd om ons drie weekends te boeien met een alles behalve gemakkelijke materie. Wij hebben veel geleerd naar de honden toe.

Ook dit derde weekend was eens te meer prachtig leerrijk en overgetelijk!”

 

 

2.schemaSpLgngSept2012.jpgStrippenweekend 29 en 30 september 2012

 

Na onze ervaring in het derde weekend van de Speciale Leergang dachten we; we zullen ze krijgen onze doorgewinterde Roedelaars!

’s Even zien of zij nog weten hoe het nou eigenlijk werkt, die wetmatigheden in hondengedrag en die Regel van Drie! Mogen ze aan ons die schema’s nog even uitleggen.

Maar ook deze groep viel het (opnieuw) echt niet mee en het was, zoals Tom het uitdrukte, ‘zo klaar als pompwater…’ J

 

14:38 Gepost door Arjen en Francien in Actualiteit | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

05-08-12

Strippenweekend juni 2012

Honden en emoties

Emoties en werkelijkheid zijn erg persoonlijk én soorteigen.

ruiktRoos.jpg Een rode roos heeft voor ons mensen een heel andere betekenis dan voor een koe, een kat, een teek of... een hond!

Emoties en werkelijkheidhondRozen.jpg zijn afhankelijk van de soorteigen zintuigen, de soorteigen hersenfuncties en hersenontwikkeling en natuurlijk van de omgeving.

De overeenkomst is tussen élke soort is in ieder geval;

Is de beleving functioneel, dan wordt dit als prettig ervaren (emotie), is de beleving niet functioneel, dan wordt dit als onprettig ervaren (emotie)

De Roedelmethode®; hoe kun je de emoties van je hond objectief meten?

De emoties (en motivatie) van je hond checken en voelen aan het lichaam van je hond zelf, door aanraken, masseren, betasten, markeren, aaien, borstelen en kammen en... pas daarná concluderen en/of interpreteren!

  

Meer  filmpjes (o.a.) van dit Strippenweekend op YouTube

 Op zondag, in echt hondenweer…

30-07-12

En toen…

hadden we op 26 juli ineens ‘ons eigen kluppie’ op FaceBook.

De groepsnaam; ‘Roedelen’ een groep voor Roedelende mensen. Zowel de naam als het maken van een eigen Roedelengroep werden bedacht door Roedelende Roedelaars!

 

Via deze Groep kun je ervaringen en wetenswaardigheden uitwisselen omtrent de Roedelmethode® van Arjen van Alphen en Francien Koeman.Zo helpen we elkaar op weg.

Niet te verwarren met het werken in en met een roedel, dat wordt hier niet bedoeld. Wie meer wil weten; www.deroedel.com

lampje.pngHet icoon van deze groep is een lampje, immers je gaat echt het licht zien!”

Door de al direct ontstane verwarring (dat de groep gaat over het werken in en met roedels) werd ook de groepsnaam gewijzigd in ‘Roedelaars’

Vanaf 26 juli tot op heden zijn ‘we’ maar liefst al met 87 leden en ook ons Roedel Vriendenbestand groeit door. De interesse van hondenbazen in het hoe en wat van De Roedelmethode®  wordt duidelijk steeds groter!

Natuurlijk zijn ook de Roedelscholen Hondenschool Aandacht, Rajana, Boyah (mét vers vernieuwde website!) en ActiveK9 leden van deze groep.

Eigenlijk is de enige die ontbreekt (en naar wie gevraagd wordt)  Gira Hondenschool in Almere...

 

 

17-07-12

In vogelvlucht

Inmiddels is er natuurlijk weer heel wat gebeurd de afgelopen drie maanden (net als bij iedereen). Het berichtje over ons afscheid van Indy hebben we vorige week hier geplaatst, andere dingen laten we even in achterwaartse ‘vogelvlucht’ voorbij vliegen, dus ga er maar even goed voor zitten op een regenachtige dag!

In juni:

Veel individuele  begeleidingen én (leuke)  afspraken, zoals met Marleen http://www.hondinzicht.nl/ en  Andolijn http://www.inclusief.info/... Tussendoor nog ‘even’  twee intensieve (groeps) weekends;

CIMG6388.JPG Strippenweekend , 23 en 24 juni;

Voel je hond, inzicht in emoties van je hond…

Natuurlijk kun je alleen maar ‘voelen’  aan je hond als de relatie baas – hond dusdanig is, dat aanraken en voelen inderdaad mogelijk is! 

Er staan wat foto’s op Picasa….

Inzicht in emoties; een filmpje gemaakt op de droge zaterdag

En deze werd gemaakt op zondag, in zeer natte en koude (regen)pakken!

CIMG6334.JPG Natuurlijk Opvoeden doe  je Zo!  16 en 17 juni;

Het tweede weekend van deze Speciale Leergang was het weer even flink nadenken voor alle aanwezigen! Om het makkelijk te maken waren de vragen, de informatie van Ar en de opmerkingen regelmatig in  een mengeling van Nederlands, Vlaams, Frans en Engels J.

Mailtje van Georges ;  Ik ben reeds diep aan het nadenken over ons huiswerk, er staan veel slapeloze nachten in het vooruitzicht J .

Groetjes, bedankt en bravo voor het leerrijke WE !. Even wat meer foto’s bekijken…

Op 4 juni; een  Mo-Attack (vestibulair syndroom)

CIMG6483.JPG 13.7.2012  Mo heeft zich prima aangepast aan haar ‘kopscheve’ leven en ook de kluiven smaken haar weer uitstekend. Haar tanden kan ze nu blijkbaar nog maar aan één kant poetsen...

Filmpje Mo op 5.6.2012…

 

In mei:

nico44.jpgEen maand vol individuele begeleidingen, ook van zeer ‘oude’  bekenden uit Utrecht.

Op 12 en 13 mei was er de FaceBook Workshop, speciaal voor onze FB Vrienden.

 Foto’s en maar liefst vijf  filmpjes van deze FB Workshop

 

Vanwege het grote enthousiasme hebben we nog een extra FB Workshop gepland in oktober. Ook deze is vol en zelfs op het reservebankje zitten nog wat wachtenden vóór u…)

CIMG6247.JPG  Eind mei hadden buurvrouw Lucienne samen met Brigitte een buurtfeestje georganiseerd. Bij Freddy en Lucienne, dus – lekker makkelijk – aan de overkant, uiteraard met bbq!  Nauwelijks voorstelbaar, maar tóen was het nog heel erg zomer!

Nog meer gezellige en warme foto’s…   

 

16:50 Gepost door Arjen en Francien | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-07-12

om eerlijk te zijn;

  293205_262750957160136_1754497573_n.jpg… Niet-De Roedel-Gerelateerde Leuke- en Minder Leuke - Berichten, Foto’s en Filmpjes staan tegenwoordig op Facebook,  onder ‘vrienden’,  en dat lijkt (voelt) toch wat intiemerJ  Je kunt natuurlijk gewoon ‘Vriend’ worden, dan kun dat je allemaal - af en toe – bijlezen. Een account aanmaken op FB kost je niks, wel tijdJ

Hier op de weblog – in het openbaar en via internet voor iedereen zichtbaar – wordt daarom intussen veel minder geplaatst. Bij gebrek aan mogelijkheid een nieuwsbrief/mailing te sturen, plaatsen we dit bericht voor de Niet FB Mensen ook even hier… (we worstelen door om de emailadressen terug te vinden) 

Vakantie Belgie 2010 110.jpg(dank aan Saskia voor demooie foto!) Met Indy ging het al voor het Strippenweekend (23 en 24 juni) helemaal niet goed. Daarna werd het ondanks cortico’s enzo niet beter…

Arjen wilde uit het nest van 11.03.1998 een teefje houden. Aangezien we geen reu meer hadden (voor zover je Tim een reu kon noemen) vond ik dat ik dan recht had op dat ene geweldige karakter reutje. 
Het teefje kreeg de naam Lebarry Lotje van de Hoede. Lotje had een enorme werklust (herderen als een tierelier!), waar wij niet aan konden voldoen. We hadden het geluk in 2001 geweldige mensen te vinden, die dat wel meer dan voldoende konden!

Het reutje kreeg de naam Dr Indiana Jones van de Hoede (wat ze flauw genoeg niet op zijn ‘Boom wilden zetten). Indy (Papa Pin) heeft zijn vijf kids geweldig opgevoed, onder supervisie van moeder Hasard (o.a. Porthos en Boulette) en moeder Kaya (Ondine, Olibrius en Opime).

Op 3 juli 2012 hebben we afscheid genomen van onze grote Berevriend en Paardenbek. 

Dank je wel voor alles,  Papa Pin!  We missen je

 

15:25 Gepost door Arjen en Francien in Afscheid | Permalink | Commentaren (1) | Tags: roedelmethode natuurlijk opvoeden afscheid hond |  Facebook |

17-06-12

Wat een mooi compliment!

Vandaag de tweede dag van het tweede weekend;"Natuurlijk opvoeden, doe je zo”.

CIMG6341.JPGDe eerste dag was in elk geval prima (ondanks de buitennattigheidJ).

Het is een fijn groepje met zeer gemotiveerde mensen die goed hadden nagedacht over ‘het huiswerk’ van het eerste weekend in april, ontzettend leuk!

Het weerstation heeft daarnet beloofd dat de zon vandaag optimaal gaat meewerken, dus deze dag wordt vast nóg beter!

Een uitgebreider verslagje volgt nog, maar wat foto’s van het weekend kun  je hier alvast bekijken.

Een fijne zonnige zondag allemaal!

16-06-12

Het is hier echt hondenweer

dus is nu alles is klaar voor het Tweede Weekend van de Speciale Leergang… We hopen dat de mensen hun rode regenlaarsjes niet zijn vergeten!

Als de voorspellingen kloppen, mogen die morgen gelukkig weer in de auto blijven!

Er zou een nieuwe deelnemer bij zijn, die het eerste weekend (was op 14-15 april) hier individueel heeft ingehaald met zijn hond Lewis. Door een totaal onverwacht operatie kan hij niet komen.  

Hopelijk pakt het allemaal goed uit en  kan hij het derde weekend in september wel van de partij zijn...

“…31 mei vertrek ik richting de Ardennen voor een tweedaagse bijscholing, om vervolgens deel te mogen nemen aan nog twee weekenden van de speciale leergang "Natuurlijk opvoeden, doe je zo”. Heb er bijzonder veel zin in om de informatie eens uit te diepen en eea zelf te mogen ervaren.”

“Net terug van een vakantietje Ardennen, en ach, ook maar "even" langs de Roedel. 2 x 5 uur praten en observeren, bezig zijn met de hond op een hele bijzondere manier….”

Intussen is onze Moreaux Mo nu al dusdanig opgeknapt, dat ze absoluut met de rest mee wil lopen. En… sindsdien is het geneuzel met eten gedaan; ze vreet als tevoren in een mum haar bak leeg!

 Wordt allemaal vast nog vervolgd…

 

15-06-12

En jawel, op 6 juni

zo rond 17.00 stonden er plots twee wielrenners voor onze neus;  onze eigen kroegbaas Jacob / Cafe Ledig Erf-Utrecht, mét in middels heel wat groter gegroeide zoon Arend...

Vond nog een stukje smartlap in Het Erf op YouTube, waarop nog net een fragment van het ‘oude’ interieur met het befaamde schoolbord met bieren zichtbaar is, Geinig! 

 Ook Jacob verliet Utrecht en Nederland. Samen met Hendrika (die wij kenden achter de tap van Het Erf) is hij sinds een aantal jaren de uitbater van  La Haute Fourche in Frankrijk, waar je prima terecht kunt in je vakantie; voor elk wat wils ook voor je kids én je hond!

 Op DNU.nl ; de 7e Etappe van de Tour de France doet  op 7 juli van de lagemaat aan..

  Je kunt er dus nog naar toe! 

Twee dagen later kwamen beide mannen terug,  om nog ff van een groen beugeltje genieten en bij te kletsen.  Er Leuk toch,  weer zo'n ouwe liefde die niet roest J !
 
 
Vorige week gelezen:

 “… CM en de Roedelmethode in één topic is hetzelfde als de Dikke en de Dunne in een sardientjesblikje, het past niet!”