16-12-12

vanalles in 2013

agenda.jpgAgenda...

Met de (individuele) begeleidingen in Salm erbij, begint de agenda voor komend jaar weer aardig vol te raken.

Maar… we doen nog steeds ons best om in 2013 een keer voor lezing of wurksjopje in Nederland te geraken.

En misschien mogen we dan - als we Connie héél lief aankijken - weer even bij haar logeren met de ouwe Urbain-camper en onze ‘jongens’…

13-12-12

Kers op de taart!

Een mailtje van de week;

 “In 1996/1997 heb ik het genoegen gehad bij jullie puppycursus te doen met Nalle en Durin, twee finse lappenhonden reutjes van vrijwel dezelfde leeftijd (3 weken verschil)...

Jullie lesmethodes destijds en ons harde werk heeft er toen voor gezorgd dat we bij bezoek aan de foksters in finland - toen ze 9 maanden oud waren - te horen kregen dat het de best opgevoedde finse lappen pups waren die ze ooit gezien hadden. Rangorde ellende tussen die twee hebben we gelukkig ook nooit gehad...

F.lapje.jpgH en ik willen al jaren graag weer honden en we kunnen die nu voldoende tijd en aandacht bieden. Ik ben op zoek gegaan naar nieuwe finse lappen honden en naar een goede puppy cursus. In de hoop jullie nog in Utrecht aan te treffen met google aan de gang gegaan en wel gevonden, maar niet in Utrecht ;-)

Jammer, omdat ik graag weer bij jullie was gekomen voor cursus, maar fantastisch te zien hoe jullie verder zijn gegaan met de methode!  Jullie Roedelmethode is zo te zien nog een stuk doorontwikkeld sinds ik bij jullie cursus volgde…

Fins.4week.jpgeind december komen hier twee finse lappen broertjes.  We hebben er goed over nagedacht of we twee broertjes wilden en er ook met de fokster over gesproken (haar goedkeuring moeten verkrijgen die ze na keuring gelukkig ook verleende)…

We hebben gelijk jullie boeken besteld en genoten van de onderbouwing en achtergrond erin (ik waardeer de wetenschappelijke aanpak en H met haar achtergrond als PPH-er in de kinder/jeugd psychiatrie kan de achtergrond van gedrag en opvoeden ook erg waarderen).”

Dank je wel voor deze mail! 

 

Een Overheerlijke heerlijke Kers, dus onze avond kon niet meer stukJ!

 

 

10-12-12

Allemaal

 CIMG6871.JPG ...zijn we gek op onze hond(en) en gefascineerd door hondengedrag,
Iedereen heeft zijn eigen voorkeur voor een methode van opvoeden en trainen, want zowel de baas als zijn hond én hun relatie zijn tenslotte helemaal uniek en individueel.

Die voorkeur en de verschillende methoden, die vaak elkaars tegenhangers lijken te zijn, zijn ook een bron voor heftige discussies.
Maar eenmaal in een ‘gewoon’ gesprek blijken heel wat hondenmensen het op veel punten met elkaar eens te zijn, ondanks de verschillen in praktische aanpak!

We zouden veel van en met elkaar kunnen leren door samenwerking, feedback en boeiende gesprekken als gelijkwaardige gesprekspartners

Lees verder…

 

06-12-12

Boekbesprekingen

 lampje.png Leden van (intussen al 136) de FaceBookgroep Roedelaars hebben bedacht om de Roedelboeken te gaan bespreken via Skype. Vorige donderdag kwamen hoofdstuk 1 en 2 van Deel 1 aan bod. Ook Arjen nam aan deze boekbespreking deel. Het werd een soort Wurksjoppie via Skype, dat ruim drie uur duurde!

Er werd later een mooie samenvatting gemaakt van deze bespreking door Rosemarijn. Kortom; een keurig doordacht georganiseerd. Best veel werk voor Chantal, die alle Skype adressen moest verzamelen en Rosemarijn, die de samenvatting voor iedereen schreef.

Erg leuk, dat dit gebeurt en we vinden het best een heel compliment, dank jullie wel!

Vanavond is de tweede boekbespreking; over Deel 1 Hoofdstuk 3… Dit keer gaat ‘men’ eerst onderling aan de gang. Daarna mag Ar meedoen Ar om licht te werpen op de nog ‘onopgeloste vraagstukken’. Ook van de tweede boekbespreking zal een mooie samenvatting worden gemaakt.

Super, Roedelaars! En geen ruzie maken vanavond hé! J

 

04-12-12

Ledigheid

is des duivels… (enzo)

Sinds de laatste blogberichten hebben we zeker en vast niet stil gezeten!

 

natkoud.jpgFlink wat individuele begeleidingen gehad en twee workshops. Die van 3 en 4 november was een echte VBW (VreselijkeBlubberWorkshop), wát een weer zeg…

Een JachthondenWorkshop van een dag, met een beperkt aantal mensen en minder blubber, voor iedereen heel wat prettiger!

Het afgelopen weekend De Drie Vlaamse dames (in opleiding) hier, die weer de nodige ’A Ha! Erlebnissen’ ervaren hebben ook en… de nodige sneeuw en gladheidellende in de Ardennen!

Wat heel leuk is, is dat iedereen die voor het eerst heeft ‘gesnuffeld’ aan De Roedelmethode®, toch wel erg graag meer wil weten! (met complimenten aan Ar dus ook)

Intussen staat ook de Agenda voor 2013 online op onze website, met onder andere Workshops ‘Kennismaking Roedelmethode® 'Natuurlijk Opvoeden doe je Zó’, wegens groot succes twee DoggoDec2012.jpgFaceBookVrienden Workshops (FBVrienden 1 én het vervolg, FBVrienden 2) en maar liefst twee keer een Speciale Leergang!

 

En omdat december de ‘kadootjesmaand’ bij uitstek is pakt ook De Roedel maar eens uit, zoals je kunt zien op Doggo.nl

 

 

 

26-11-12

‘tuurlijk...

 

‘tuurlijk weet iedereen dat de Sint in het land is, maar weet je al dat HIJ er ook is?

link9.jpgDe nieuwe  Letty-dvd helemaal speciaal over Zwitserse Witte herders!

Heb je zo’n Mooie Witte… bestel ‘m dan snel!

Letty heeft  trouwens ook  andere DVD’s gemaakt, zoals speciaal over de Chihuahua, de Rottweiler én over andere rassen.

Ben je meer geinteresseerd  in hondenopvoeding en gedrag?  Ook dan vind je hier vast wel iets van je gading…

En wat dacht je van zo’n DVD als ultiem Sinterklaas of Kerstkadootje?!  Super toch? Je hoeft er niet eens uren voor te shoppen en in winkels te zoeken!

Gewoon even rondsnuffelen op www.dogtime.nl en daar bestellen.

Tip; bestel dan gelijk het leuke boek ‘Verliefd op Mevrouw De Wit,’  echt een aanrader om lekker tijdens je vrije feestdagen te lezen.

Alvast veel kijk en leesplezier!

14:35 Gepost door Arjen en Francien in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-10-12

We hebben de indruk,

dat de Speciale Workshop voor Facebook Vrienden op 20 en 21 oktober ‘best succesvol’ was…

De sfeer was in elk geval super, nog beter dan het mooie weer!

 

Hieronder een verslagje van Jeanette op Face Book, wat we ook hier mogen plaatsen;

 

 “… Het was een roedelweekend voor fb-vrienden van de roedel (roedelmethode) Zaterdag was het om 10.30 verzamelen.

aankomst.jpgWe zijn begonnen met een theorie gedeelte, dat was weer een regelrechte eyeopener.

Er wordt heel veel gedrag en motivatie besproken en hoe je dit kunt checken. Maar ook waar iets vandaan komt.


Het is altijd heel moeilijk om uit te leggen wat de roedelmethode inhoudt, veel mensen hebben hun oordeel al klaar staan, vaak gebaseerd op een heel klein stukje wat erg opgeblazen wordt.

Heel belangrijk is geur en lichaamstaal, wat ook uitgebreid besproken is uiteraard.

hondengedrag workshop natuurlijk opvoeden roedelmethode'S Middags hebben we een praktijkstuk gedaan. Wat ogenschijnlijk veel bestaat uit heen en weer lopen en tussendoor wat kleine handelingen uitvoeren, laten zitten, ogen afdekken, spanningscheck op de poten. Maar gaandeweg zie je dat alles steeds meer geaccepteerd wordt en de hond steeds meer op de baas gaat letten.

Verder nog een test gedaan met kaas waaruit blijkt dat honden prima in staat zijn hun eigen formaat in ruimte kunnen plaatsen en hierdoor afstanden kunnen inschatten.

 

hondengedrag workshop natuurlijk opvoeden roedelmethodeMaar ook dat wanneer honden niet met hun kop en ogen naar je gericht zijn en met heel andere zaken bezig lijken, ze wel degelijk met hun aandacht bij jou kunnen zijn!

Ze moesten bv zitten en dan werden ze afgeleid en moest je met links wegstappen. Zodra het been van het baasje in beweging kwam was er een reactie van de hond. Dat kan minimaal zijn, maar er werd door iedere hond gereageerd. Lay draaide direct haar kop naar mij, andere honden draaiden hun oor naar de baas bv.
Rond half vijf was deze sessie ten einde en was iedereen gesloopt.

 

hondengedrag workshop natuurlijk opvoeden roedelmethode's Avonds heerlijk gegeten bij een indonees.

1000.jpg
Zondag startten we om 10 uur, en wederom met een heel stuk theorie.

Hierbij gingen we dieper en verder in op de theorie van zaterdag. De gedragingen in het nest en de opvoeding van moeder naar pups kwam uitgebreid aan bod. En waarom wij dus ook bepaalde dingen doen uit moeders opvoeding en dat honden dat gewoon feilloos doorhebben.

 

 

hondengedrag workshop natuurlijk opvoeden roedelmethodeNa de lunch weer het veld op en weer veel gelopen en zitten etc., met z'n allen op één lijn lopen, zodat wij baasjes elkaar goed in de gaten moesten houden om dat voor elkaar te krijgen en de honden  echt op ons moesten gaan letten. Daarbij zag je weer heel veel gedrag van de honden veranderen!

Het was een bijzonder interessant weekend en voor mij bevestigt het weer, waarom ik op deze manier wil trainen én dat we toch zeker goed bezig zijn. Het kost meer tijd en energie dan andere methodes en het duurt langer voor je, voor de buitenwereld resultaat ziet, maar god wat heb ik bij Bo veel bereikt hiermee!
Volgend jaar wil ik de Speciale Leergang ’Natuurlijk Opvoeden doe je Zó!’ volgen, dat zijn drie weekenden waar je nog meer hier op in gaat.”

 leuk.jpg

 

Dank voor je mooie verslag en je complimenten Jeanette, vinden we erg leuk!

Foto’s zien?  Ga er maar even voor  zitten dan en klik HIER

En een tweede fotomap (anders werd het wel erg veelJ!)


Wat reacties op de workshop speciaal voor FB Vrienden in mei, ook al om verlegen van te worden!

 

Tot binnenkort weer!

24-10-12

Vroege Sinterklaas!

boekfront.jpgonze Vriendelijke Vriend Ton (uitgeverij Elmar) belde einde van de middag...

Hij had 2 x 2 herduk boeken binnen gekregen! Da's echt niet genoeg hoor Ton!

front2.jpgMaar; de rest is keurig onderweg... vanuit Spanje!