11-10-13

I do it my way

Idoitmyway.jpgDoor Charlotte Phebe Post in Hondenmanieren nr 10, 2013

 

Debby van Dongen, Martin Gaus, Arjen van Alphen, Jolein van Weperen

 

 

 

…Deze vier mensen vallen allemaal op door alles wat zij doen of hebben gedaan op het gebied van hondengedrag, hondentraining of andersoortig werk met honden. Zij denken vaak net wat anders dan anders, zijn erg ondernemend en soms ook een tikkeltje eigenwijs. Wat zij in elk geval gemeen hebben, is dat zij alle vier hard aan de weg timmeren en vernieuwing stimuleren…”

 

Meer lezen?  Ren dan snel naar de winkel en koop Hondenmanieren nr 10!

 

03-10-13

Adieu…

IMG_5587.JPGHet tweede weekend van de Speciale Leergang was tevens het laatste weekend dat we gebruik konden maken van de prachtige locatie en de geweldige service van Dolesca Park Hotel.

Na maar liefst negen jaar moeten wij afscheid nemen van Diona en Etienne.

We zullen jullie node missen, maar we wensen jullie alle goeds  voor de toekomst...

We'll sure meet again!.

11:06 Gepost door Arjen en Francien in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: roedel honden gedrag workshops |  Facebook |

29-09-13

Speciale Workshop voor FacebookVrienden... het vervolg

 

In 2012 organiseerden wij twee - zeer succesvolle - workshops, speciaal voor Facebook vrienden.

Op 22 en 23 september was ook het Speciale FB2 weekend - het vervolg op FB1 - een waarlijk succes!

 

5.FB2.jpg 

Dat het je iedere keer zo raakt en dat het steeds weer anders is...zó bijzondee! Jullie bedankt allemaal voor wat we hebben mogen zien. Navertellen kan bijna niet maar ervaren des te meer!”

 

 

 

 

1.FB2.jpg

“Onvergetelijk is het juiste woord! Voel me zeer bevoorrecht om hier bij te zijn geweest. En trots! Trots op de leraar, trots op mijn kanjerhond en trots op mijzelf. Dank dat ik zoveel heb mogen leren van iedereen. En zo onder de indruk van het mooie wezen hond. Onvergetelijk super weekend! “

 

 

 

4.FB2.jpg

 

“Moe maar voldaan op de bank nog aan het nagenieten van alle dingen die W. en ik dit weekend hebben mogen leren van jullie! En genoten van de verandering die we met z'n allen hebben mogen zien in onze honden. Nieuwsgierig naar het vervolg!”

 

 

 

2.FB2.jpg

 

“Moe, voldaan, onder de indruk, het was echt heel intensief, wat is er veel te leren, veel zin een mooie relatie op te bouwen met Kyra en wat zijn het mooie wezens die honden ... dank aan Arjen en allen die er bij waren, want wij waren een fijne groep...”

 

 

 

Jullie allemaal heel erg bedankt voor jullie inzet en enthousiasme, het was inderdaad een geweldig weekend! (en Judith; dank voor de leuke foto's!)

 

 ps. Klik op een foto voor een vergroting!

 

09-09-13

Praten met je neus…

Door Judith Lissenberg, Hondenmanieren november 2012

 

CIMG6871.JPG“Wat lastig is aan de Roedelmethode, is dat het best moeilijk is om een vertaalslag te maken naar de ‘gewone’ hondenbezitter.

Geur, en dan niet een geurspelletje spelen om de neus aan het werk te zetten maar vooral geur als communicatie, voegt namelijk een heel nieuwe en soms bijna ongrijpbare dimensie toe aan het omgaan met honden”

Lees meer…

 

 

 

 

 

11:25 Gepost door Arjen en Francien in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: roedelmethode geurentaal hondengedrag |  Facebook |

31-08-13

Hoe leert een pup...

 1034.jpgde hondse (geur en lichaams)taal en communicatie?
Hoe hij leert welke geur en lichaamstaal betekenis heeft en wat die betekenis is?
Hoe ontwikkelt een pup zich tot een zeer sociaal en communicatief wezen en… hoe kunnen wij mensen hierop inspelen en onze relatie met onze hond dankzij deze kennis verbeteren?
Omdat het sociale leren erg omvangrijk is en van groot belang voor honden, besloten we dit uitgebreid te beschrijven in een apart boek: Deel II over de Roedelmethode®. Hierbij komen ook de leerprocessen, het volgen, het markeren en de geur en lichaamstaal ruimschoots aan bod, met daarbij vooral… wat dat alles in geur en lichaamstaal te betekenen heeft voor onze hond.

Lees meer… 

 

 

11:56 Gepost door Arjen en Francien in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: roedelmnethode boek hondengedrag |  Facebook |

29-08-13

Meer denken vanuit de hond…

Door Regine Voort, Los Vast 4 2011

 

FB19.jpg“Het communicatiesysteem van de hond en de relatie tussen hond en mens zouden de basis moeten zijn van hoe we met honden omgaan. Een instrumentele benadering - zoals veelal de grondslag is bij positief trainen - is niet toereikend. Trainen kan pas echt 'positief' worden als niet 'belonen of straffen' centraal staat, maar een aanpak vanuit begrip van en voor de hond. Daarbij zou de actuele wetenschappelijke kennis onder andere over emoties bij dieren, verschil tussen hond en wild dier en betekenis hiervan voor relatie met mens, in de trainingsaanpak betrokken moeten worden”
Lees meer

 

Meer Studieweekend 2011

 

 

19-08-13

Vakantie!

campinglogo.gifVanaf 23 augustus zijn we thuis en vanaf 26 augustus zijn we weer helemaal bereikbaar, maar nu doen we het nog even lekker rustig aan op Camping Colline de Rabais!

11:18 Gepost door Arjen en Francien in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: roedel honden gedrag |  Facebook |

25-07-13

Sociaal revalideren na castratie: op bezoek bij De Roedel.

Door Letty van der Geest

 “Castratie bij een reu of een teef heeft allerlei consequenties waar je misschien niet direct bij stilstaat.

Het is een stevige ingreep in de hormoonhuishouding, die nauw samenhangt met het gedrag van de hond. Een hond is een sociaal wezen en zijn welbevinden hangt af van hoe hij zich verhoudt tot zijn lumibitch.jpg omgeving. Hij voelt zich niet alleen anders, hij of zij geeft ook een andere geur af.  Daardoor wordt er anders op hem of haar gereageerd door andere honden.
Een macho gecastreerde reu zal er (met gedragstherapie) wat minder d’raufgängerig van worden, een teefje verliest vrouwelijke hormonen en kan er bijvoorbeeld niet langer van op aan dat ze een potje kan breken bij een reu.

 

Je hond moet opnieuw uitvinden hoe hij of zij staat ten opzichte van andere honden.  Hij moet sociaal revalideren. Het is goed je daar bewust van te zijn en je hond te helpen door extra begeleiding van jou, de baas...”

Lees verder

Kun je gelijk nog even een leuke vakantie-DVD bestellen bij  Letty/DogTime!