22-12-14

Roedeluitbreiding in 2014

 Radars.jpgCIMG6881.JPG (foto 1; mei 2014) Radar heette in z’n geboortehuis al Radar, want hij heeft zo’n prachtige witte Radar aan ’t eind van zijn staart. 

 (foto 2; juli 2014) Omdat zijn broer mee zou komen, kon het niet anders dan dat die Sonar moest heten! 

QanikRon.jpg

 

en toen kwam in oktober ook …Qanik!

 

(superfoto van Ron Baltus)

 

 Nadat we in 2013 afscheid moesten nemen van Moreau, Olibrius en Portos, zijn we heel erg blij met deze nieuwe Roedelgenootjes! 

 

29-04-10

Toeren?

Tussen de voorbereidingen voor de aprilactiviteiten door waren wij ook nog naarstig op zoek naar vervoer om al in april mee On Tour te kunnen gaan.

Op 5 april is Fr samen met Albert (van Ineke/Cana) als de auto en caravanexpert naar Vlaanderen vertrokken om een potentiële Tourkandidaat te bekijken en beoordelen.

Alberts oordeel was positief, duzzz.

CIMG2945_fcMeet our Urbain! (Leon kon het photoshoppen natuurlijk weer niet laten!)

Het is een Urbano-camper. Dat lijkt op: Urbanus = Urbain… vandaar!

 

De terugreis (Fr alleen in de spits omgeving Antwerpen en in een onbekende joekel van een wagen) is nog een verhaal apart! In elk geval duurde de terugreis meer dan vier uur...

En dan het vervolg, voor je met de camper de weg op mag… Dat werkt allemaal toch wat anders dan in Nederland: de papieren in orde maken en de camper laten wegen, zodat er na het afsluiten van de verzekering asap een nieuwe plaque (nummerplaat) afgegeven wordt. En passant:  (betaalbare) draadkennels gezocht en besteld voor de O-mannen in De Urbain en via Marktplaats een GPS gescoord, om zeker niet te verdwalen als we On Tour zijn (daar zijn we erg goed in)…

Maar jawel, binnen een week, na de nodige inspanningen, tijd en energie hadden wij nieuwe kennels, een GPS en een nieuwe plaque! We konden en mochten nu in De Urbain rijden.

07:40 Gepost door Arjen en Francien in de roedel van De Roedel | Permalink | Commentaren (0) | Tags: roedelmethode hond camper |  Facebook |

de roedel van De Roedel

Begin april belde Sandra, van Malamute kennel Akima Gayuk, helemaal blij op: zij was net terug met Tikaani van de dierenarts. Op de echo waren in elk geval vier pups te zien!

Wij duimen nu dat er een leuk teefje bij is voor ons. Een naam hebben we al, nu nog de pup!

Eind deze maand weten we allemaal meer…

 

De zondag van de Masterclass bleken ‘de mannen’ toch echt gelijk te hebben; Petah is loops.

Het lijkt er zelfs erg op, dat ze zelfs al zowat willig is. Eens per half jaar loops, zo’n kleine hond. Dat zijn we duidelijk nog niet gewoon!

Mmm… en over loopse teven en weggaan met De Urbain zullen we nog even moeten nadenken!

 

Donderdag 22 april zaten we met onze Indy en Porthos bij de dierenarts.

Voor Porthos afgesproken op 27 april om 9.00 uur, om een fistel te verwijderen. Akelig voor Porthos en doodeng voor ons, aangezien hij toch een broertje is van ons vriendje Boulette… Om weer nachtmerries van te krijgen.

CIMG3281Maar toen hij opgehaald kon worden, kwamen we met een uitermate levendige Porthos thuis, die direct achter Petah aanrende en erg veel praatjes had!

 

Indy heeft geen fistel, maar een kleine tumor op zijn anus, die door de aanmaak van testosteron kan groeien. De therapie die hierbij wordt toegepast is meestal (chemische) castratie, omdat de tumor wegsnijden niet mogelijk is. De resultaten van deze ‘hormoonbehandeling’ op een dergelijke tumor blijken echter niet overtuigend. Omdat het een langzaam groeiende tumor is, die Indy niet echt veel last zal bezorgen, lijkt het momenteel beter om het nog te laten voor wat het is.

Intussen gaan we nog door met de Imaverol behandelingen, want zijn huid is nog niet helemaal schoon… Voorlopig hebben we nu dus twee “lampenkappen” rondlopen!

 Na de hectische maanden, waarin we van de ene deadline naar de andere werkten, hopen we nu wat meer gelegenheid voor de ´gewone´ in en om het huis dingen.

Ook Emmie-Spammie's gedenksteen moet nodig gemaakt worden, zodat we haar weer thuis kunnen brengen bij de anderen.

07:13 Gepost door Arjen en Francien in de roedel van De Roedel | Permalink | Commentaren (1) | Tags: pup malamute roedelmethode |  Facebook |

15-03-10

Emmie-Spammie en zo

Emma huppelt nog mee, op haar eigen Spammie-manier. Ze eet goed, heeft praatjes en staat te ‘springen’ als het uitlaattijd is. Natuurlijk blijven we ons er zeer van bewust, dat het ineens ‘op’ kan zijn, maar dat is blijkbaar nu nog niet!

Nadeel van een levende Emma; een – letterlijk – z**knat kleed in de kamer, want ze piest ‘s nachts steeds op dezelfde plek. Stalfris, soda en andere schoonmaakmiddelen redden het helaas niet tegen de pieslucht, maar maken de boel natuurlijk niet bepaald droger. Hoog tijd voor voorjaar, veel sop, de hogedrukspuit en zon om de boel weer fris en zonder stank te krijgen! Tja, je kunt niet alles hebben…

 CIMG2404

Het is ons (nu pas?) opgevallen, dat Opime als hij bij Em in buurt is aan haar bek ruikt. Dan begint Em met halfopen bek te grommen, waarop Piem zorgvuldig haar adem besnuffelt… Piem kan ook tumoren opspeuren?

 

Indy is 11 maart 12 jaar geworden. Hij heeft al langere tijd met regelmaat ‘iets’ in of aan zijn bek. De manier waarop hij dat liet merken, duidde op een klemzittend stukje hout tussen tanden of kiezen. Steeds opnieuw controleerden wij hem, maar zonder iets te kunnen vinden. Tot we vorige week eindelijk de oorzaak vonden. Geen houtje, maar ‘gewoon’ een rotte kies!

De ‘oude’ man gaat donderdag onder het mes. Tot die tijd verwennen we hem af en toe maar met een aspirientje. De stakker heeft er echt last van (behalve dan als hij eet…)

 

Leve de Aldi

Hurkenkleed

deze stond 8 maart in de Aldi-reklame

En daar kwam de nattigheid weer omhoog, bij ons allebei…

Twee jaar geleden hebben we dankzij diezelfde foto zo’n zelfde autokleed voor Kaya gekocht. Tja, dat kon natuurlijk ook niet anders, met zo’n foto!

Maar nu… hebben we wel een kleed, maar geen bijpassende hond, alleen tranen om die missende hond.

 

Daarom aan bekenden betrouwbare adressen gevraagd voor een ‘bijpassende’ hond.

poepiesIntussen hebben we ook uitgebreid contact gehad met zo’n ‘betrouwbaar adres’, dat inderdaad wel heel betrouwbaar klinkt.

Wie weet… kunnen we als het mee zit, twee jaar nadat we Petah ophaalden van Schiphol, dit jaar in juli opnieuw een pup ophalen!

05-03-10

De roedel van De Roedel

CIMG2384Tijdens het verbouwen van de Gîte hielden we alle acht honden (vier reuen en vier teven) elke dag binnen, omdat er volop over de patio gelopen en gewerkt werd, zowel voor als boven de kennel. We hadden geluk; zowel Ondine als Emma werden pas loops, toen de verbouwing achter de rug was, anders was het toch wel erg lastig geweest (met vier reuen, allevier mét ballen)!

 

Het Groenendaelerdeel van de honden begint echt te verouderen. Onze Indy wordt deze maand 12 en vindt dat hij recht heeft op bejaardenprivileges. Mo (11 jaar) heeft twee cystes, waar we zenuwachtig van worden (het zijn toch wel echt cystes en geen tumoren?) en dan nog Emma, de nestzus van Mo.

 

EmmaSpammie’, 3 maart 2010

Em (Spam), onze jeugdreuma-pup, zullen we binnenkort kwijt zijn.

 Half februari dachten we eerst dat zij dringend op dieet moest. Omdat zij zo scheef is gegroeid en rare heupen heeft, willen we Em graag ‘schraal’ houden zodat haar lijf niet overbelast wordt. Maar in een aantal dagen tijd werd zij nog dikker. Of beter gezegd; opgeblazen. Arme Spam had een enorme ascitesbuik…

Dat werd dus dierenarts, echo’s (niets, alleen heel veel vocht) en een punctie waarbij meer dan twee liter vocht werd afgetapt, zodat Em in elk geval weer – letterlijk - opgelucht kon ademhalen.

Resultaat van zowel bloed als buikvocht onderzoek: 0,00. Dan röntgenfoto’s, om te zien of een tumor of het hart de schuldige is. Door al het vocht was er op de foto´s echter nauwelijks iets te zien, ook geen hart, laat staan een tumor. Em eet goed en vindt de wandelingen nog leuk, dus zijn we weer naar huis gegaan, gewapend met medicatie, oa vochtafdijvers. We hebben dus opnieuw een kamerpisser.

CIMG1798een zonniger  tijden Spamfoto, speciaal voor Francis

Maar Emma werd evengoed weer ‘dikker’ (opgeblazen).

Afgelopen maandag dus opnieuw naar de dierenarts. We wilden weten of een nieuwe punctie op dat moment zinvol was of anderszins. Volgens Philippe had een nieuwe punctie niet veel zin, omdat ook de borstholte nu vol vocht zit. Een borstpunctie heeft enorm veel risico’s en is niet aan te bevelen. Bovendien is de meest voor de handliggende oorzaak van alle narigheid; een niet operabele tumor in de thorax, die met een punctie natuurlijk niet weggaat. Hij vond het op dat moment wel te vroeg om al definitief afscheid van Em te moeten nemen. Zolang ze nog geniet van het eten en vrolijk mee naar buiten gaat, kunnen we haar nog bij ons houden. Hoe lang dat zo blijft is moeilijk te zeggen. Het kan in een paar dagen ineens veranderen en voorbij zijn, maar het kan ook nog een paar weken (relatief) goed gaan. We houden Spammie erg in de gaten, om voor haar op het ‘goede’ moment de juiste beslissing te kunnen (moeten) nemen.

20-11-09

de roedel van De Roedel

Als pup trok Kaya zichzelf aan haar eigen staart door de hele kamer. Bij haar pups maakte ze ook dankbaar gebruik van dat staarthandvat, waaraan ze de pups gewoon naar zich toe haalde.

Dat was dus snel geleerd zodat tegenwoordig vooral Ondine er een handje (bekkie) van heeft, om elke hond die vóór haar een deur door gaat, keihard aan zijn of haar staart weer naar achteren te trekken! Uiteraard wordt haar dat niet in dank afgenomen…

 

CIMG2152De steen van ons Hassekind is bij de andere gedenkstenen geplaatst. Voor ons is zo’n trieste gebeurtenis eigenlijk pas afgerond, als de steen klaar is en zijn plekje heeft gekregen bij de anderen. Het is voor ons een manier geworden, om ze na het afscheid weer ‘thuis’ te kunnen brengen…

 

Mo’s 'oorlogswond' is een beetje flubberig genezen. Dat kon volgens Philippe ook haast niet anders, of je moet het ter plekke en direct na de verwonding kunnen dichtnaaien. Ze heeft er geen last van en zit er totaal niet mee, dus wij ook niet!

 

Onze mooie meid…

Kaya.jongHier was onze Kaya nog een zeer jong (en stinkend!) ‘hondje’ van zo’n half jaar oud.

Op haar neus zie je nog een plekje, een souvenir van onze Dinka: Eenmaal is Kaya op een stevige wijze gecorrigeerd door een van onze ervaren pupmoeders, Dinka. Dinka is een rustige hond, maar kan heel driftig worden als haar grenzen bereikt zijn. Dat was toen duidelijk het geval. Op een zomeravond in Polleur werd Kaya door Dinka dusdanig zwaar gecorrigeerd over haar snuit, dat het gat door en door was en Kaya schuimde uit het gaatje op haar neusspiegel.

Overigens was ook die wond razendsnel weer dicht en genezen (op het littekentje na)!

 strip_1.2009 056

Kaya eind mei 2009

We missen haar heel erg…

11:53 Gepost door Arjen en Francien in de roedel van De Roedel | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

28-10-09

Onze 'jongens'

PiemPeetHet bleek dus Petah te zijn, die loops moest worden. We hadden het eigenlijk kunnen weten, want de andere dames waren – keurig zo’n beetje tegelijk of vlak na elkaar – in juni/juli loops en Petah begin maart. Onze heren kondigen ‘het juiste en willige moment’ altijd tevoren al duidelijk aan met hun geloei, zodat we precies weten, wanneer het absoluut nodig is het spul te scheiden en/of onder curatele te stellen! In elk geval zijn er wéér geen pups op komst…

 Kaya heeft niet alleen haar O’s goed opgevoed, maar ook heel wat doorgegeven aan Petah!

IftinRia 001Zo staat niet Ondine, maar Peet naast ons om het (wc)papier uit onze handen te grissen, als we het kachelruitje schoonmaken. Elk door ons beschreven papiertje wordt door Petah of Ondine weggejat en ook het geluid van de keukendeur die niet helemaal goed is dichtgedaan geeft een Kaya-reactie: precies zoals altijd Kaya deed, knalt Petah die deur dan direct helemaal open en rent de keuken in…

 Een aantal keren heeft het hele stel kunnen genieten van de stukken reekarkas (met veel vlees!), dat we na afloop van de Masterclass van Peter en Leny meekregen.  

Op zaterdag 24 oktober, in de herrie vanwege de mensen die aankomen (Roedel Nederland, Alex en Leon), wist Mo (Moreau) de zijkant van haar bek flink open te halen. Tot op heden is het ons echt een raadsel waaraan, maar een beet van een van haar roedelgenoten was het duidelijk niet! okt09 007

Mo met haar ‘oorlogswond’  

Dus Fr moest toch eerst, voor we van start konden gaan, naar de dierenarts, want hechtingen waren echt noodzakelijk. Mo bleef er vrolijk genoeg onder en werd na de eerste injectie – ook heel vrolijk - achtergelaten bij de dierenarts. Al om 12.30 uur kon zij weer worden opgehaald, zij het nog helemaal knock out. Daarom tilde Philippe haar in de auto en Ar tilde haar er thuis weer uit.

Kort nadat ze was bijgekomen, liep ze weer rond alsof er niets gebeurd was. Met de kap heeft ze geen enkel probleem, de wond is niet dikker geworden en eten, drinken en kluiven doet ze niet anders dan anders, maar ze ziet er wel raar uit met die draden op haar wang!

Verder gaat alles intussen weer zijn gangetje, zonder loopse dame(s). Toen we samen naar Rotterdam waren om afscheid te nemen van Eveline, hadden ze even een ‘zware’ lange dag (11.00 weg uit Salm en om 20.30 uur weer terug). Maar dat ‘leed’ waren ze al heel snel vergeten na een avondje aandacht.

 Van Petah en haar Beste Vriend en Idool Opime kwamen we nog wat zomer-Suma-filmpjes tegen…

Een "illustratie van wanhoop"J, want hoe kom je als Grote O-Heer nou in hemelsnaam op een nette manier van zo’n kleine TT bitch (TT= takketeef) af!

 

16:33 Gepost door Arjen en Francien in de roedel van De Roedel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-09-09

onze roedel

Alles is rustig (gelukkig) en alles gaat gewoon zijn gangetje.

Kleine Petah met het grote ego blijft een (leuk) mormel

CIMG1745Hoezo moet dat kussen drogen? Dacht dat jullie eindelijk door hadden waar ik recht op heb!

 

Er is duidelijk wel loopsheid op komst, aan de dames en heren te merken.

Het is nog niet erg ‘dringend’, want een lekker bot gaat toch nog steeds vóór de ‘lekkere meiden’!

 

Arjens gezondheid is intussen zover vooruit, dat de boswandelingen met het stel weer hervat konden worden. Zowel Ar als ‘de jongens’ vinden dat zeer aangenaam!

 

De avonden worden in snel tempo korter én kouder. De honden vinden het geen bezwaar: lekker binnen snurken met z’n allen!

Van de zomer waren ze blij, als we (een regendag) met z’n allen gewoon binnen moesten blijven: na een diepe zucht eindelijk rust en even bijkomen, want buiten CIMG1846gebeurt tenslotte altijd wel iets dat je als hond in de gaten moet houden!

Ook Peetjes zijn (heel soms) wel eens heel moe…

 

14:51 Gepost door Arjen en Francien in de roedel van De Roedel | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende