01-03-14

De Roedel on Tour!

Door Letty van der Geest, Dogtime in SerieusDogsMagazine

 Vanaf de eerste dag van de puppycursus was ik op het veld van de hondenschool te vinden. De hond was er nog niet eens. Alle lessen, cursussen, workshops, lezingen heb ik gevolgd. Boeken gelezen, afijn, je snapt het. Onze witte herder Lumi was er de oorzaak van dat ik dvd's over hondenopvoeding ben gaan maken, ik groef me helemaal in.

1020.jpgToch ging onze Witte vervelend doen. Uitvallen (zo op het oog zonder reden) en erg de tijd nemen om naar ons te luisteren, bijvoorbeeld. Ze verlegde onze grenzen met piepkleine stapjes.

 Hulp gevraagd, tot aan gedragsdeskundige aan toe. Handvatten gekregen en maniertjes aangeleerd om haar op andere gedachten te brengen en nieuw gedrag in te laten slijten. Maar tegelijkertijd werd ik alsmaar onzekerder. M'n zakken puilden uit van de koek en de hitte sloeg me uit als ik de clicker niet bij me had. Het vertrouwen was ver te zoeken. Verder zoeken dus!

  'Heb je ooit wel ns n moederhond gezien met een buideltje met koekjes op haar rug'? las ik op de site van De Roedelmethode. Nee, duh! Maar toch... las ik verder. Het kwam mij voor dat het daar in de Ardennen niet ging om 'hoe train ik mijn hond' maar juist om datgene dat ik miste. Vertrouwen over en weer en een soort ontspanning. We gingen.”  Lees ook verder! 

De commentaren zijn gesloten.