04-01-14

Individuele begeleiding op maat!

Hulp welkom bij de opvoeding van je hond? Verenig het nuttige met het aangename en 'take a break' in de Ardennen!

CIMG6032.JPG In Salmchateau wordt gewerkt in dagdelen. Zo wordt de tijd die je hier bent optimaal benut en hoef je niet wekelijks op pad voor een uurtje training. We leren je in één – of meer – dagdeel (dagdelen) de details in het gedrag van je hond te zien, te (h)erkennen en hierop te reageren. Op die manier heb je voldoende mogelijkheden om een week of zes zelf thuis aan de slag te kunnen.

  Iedere hond is anders, iedere baas is anders en iedere combinatie baas/hond is anders. Natuurlijk is het ons streven, om het leerproces voor baas en hond zo effectief mogelijk laten verlopen en een begeleidingsprogamma is dan ook voor iedereen anders!
EsenFlow.jpg
Per dag heb je zo’n 4.5 uur intensieve individuele begeleiding, dus veel persoonlijke aandacht voor jou en je hond(en).
Natuurlijk moet je thuis zelf in staat zijn om met je hond verder te werken. Er wordt dan ook voldoende tijd en ruimte gemaakt voor toetsing en zelfwerkzaamheid van de baas, waarbij de instructeur observeert zonder te reageren.

Voor vertrek wordt het geheel met je doorgesproken en krijg je je persoonlijke programma voor (meestal) zes weken mee naar huis. 

Het is de bedoeling, dat je binnen korte tijd het gedrag van je eigen hond leert herkennen en in staat bent hier zelf de juiste (lichamelijke) antwoorden op te geven. Veel honden luisteren naar de instructeur (jij doet dat tenslotte ook!). Wanneer de instructeur ‘zit’ zegt, gaan ze direct zitten, al vóór jij die opdracht zelf hebt kunnen gegeven!  

CIMG6016.JPGDaarom is de instructie die je krijgt een vragende, lerende en observerende instructie. Op die manier zul je je eigen inzicht steeds meer kunnen vergroten. Uiteraard zal de instructeur nooit je hond van je overnemen!
Zijn er als je weer thuis bent vragen of problemen, dan kun je hiervoor gebruik maken van de telefonische spreekuren.

 Om een afspraak te maken voor individuele begeleiding kun je beschikbare vrij data hier vinden. Meer weten over Hoe en Wat, klik hier.

11:16 Gepost door Arjen en Francien in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: begeleiding gedragprobleem honden |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.