26-10-12

We hebben de indruk,

dat de Speciale Workshop voor Facebook Vrienden op 20 en 21 oktober ‘best succesvol’ was…

De sfeer was in elk geval super, nog beter dan het mooie weer!

 

Hieronder een verslagje van Jeanette op Face Book, wat we ook hier mogen plaatsen;

 

 “… Het was een roedelweekend voor fb-vrienden van de roedel (roedelmethode) Zaterdag was het om 10.30 verzamelen.

aankomst.jpgWe zijn begonnen met een theorie gedeelte, dat was weer een regelrechte eyeopener.

Er wordt heel veel gedrag en motivatie besproken en hoe je dit kunt checken. Maar ook waar iets vandaan komt.


Het is altijd heel moeilijk om uit te leggen wat de roedelmethode inhoudt, veel mensen hebben hun oordeel al klaar staan, vaak gebaseerd op een heel klein stukje wat erg opgeblazen wordt.

Heel belangrijk is geur en lichaamstaal, wat ook uitgebreid besproken is uiteraard.

hondengedrag workshop natuurlijk opvoeden roedelmethode'S Middags hebben we een praktijkstuk gedaan. Wat ogenschijnlijk veel bestaat uit heen en weer lopen en tussendoor wat kleine handelingen uitvoeren, laten zitten, ogen afdekken, spanningscheck op de poten. Maar gaandeweg zie je dat alles steeds meer geaccepteerd wordt en de hond steeds meer op de baas gaat letten.

Verder nog een test gedaan met kaas waaruit blijkt dat honden prima in staat zijn hun eigen formaat in ruimte kunnen plaatsen en hierdoor afstanden kunnen inschatten.

 

hondengedrag workshop natuurlijk opvoeden roedelmethodeMaar ook dat wanneer honden niet met hun kop en ogen naar je gericht zijn en met heel andere zaken bezig lijken, ze wel degelijk met hun aandacht bij jou kunnen zijn!

Ze moesten bv zitten en dan werden ze afgeleid en moest je met links wegstappen. Zodra het been van het baasje in beweging kwam was er een reactie van de hond. Dat kan minimaal zijn, maar er werd door iedere hond gereageerd. Lay draaide direct haar kop naar mij, andere honden draaiden hun oor naar de baas bv.
Rond half vijf was deze sessie ten einde en was iedereen gesloopt.

 

hondengedrag workshop natuurlijk opvoeden roedelmethode's Avonds heerlijk gegeten bij een indonees.

1000.jpg
Zondag startten we om 10 uur, en wederom met een heel stuk theorie.

Hierbij gingen we dieper en verder in op de theorie van zaterdag. De gedragingen in het nest en de opvoeding van moeder naar pups kwam uitgebreid aan bod. En waarom wij dus ook bepaalde dingen doen uit moeders opvoeding en dat honden dat gewoon feilloos doorhebben.

 

 

hondengedrag workshop natuurlijk opvoeden roedelmethodeNa de lunch weer het veld op en weer veel gelopen en zitten etc., met z'n allen op één lijn lopen, zodat wij baasjes elkaar goed in de gaten moesten houden om dat voor elkaar te krijgen en de honden  echt op ons moesten gaan letten. Daarbij zag je weer heel veel gedrag van de honden veranderen!

Het was een bijzonder interessant weekend en voor mij bevestigt het weer, waarom ik op deze manier wil trainen én dat we toch zeker goed bezig zijn. Het kost meer tijd en energie dan andere methodes en het duurt langer voor je, voor de buitenwereld resultaat ziet, maar god wat heb ik bij Bo veel bereikt hiermee!
Volgend jaar wil ik de Speciale Leergang ’Natuurlijk Opvoeden doe je Zó!’ volgen, dat zijn drie weekenden waar je nog meer hier op in gaat.”

 leuk.jpg

 

Dank voor je mooie verslag en je complimenten Jeanette, vinden we erg leuk!

Foto’s zien?  Ga er maar even voor  zitten dan en klik HIER

En een tweede fotomap (anders werd het wel erg veelJ!)


Wat reacties op de workshop speciaal voor FB Vrienden in mei, ook al om verlegen van te worden!

 

Tot binnenkort weer!

Commentaren

Jullie zijn al bezig met het plannen van het vervolg neem ik aan. ;-)

Gepost door: Judith | 26-10-12

De commentaren zijn gesloten.