24-04-12

Pelle in verwachting (3)

Wanneer er een kindje op komst is vliegen de adviezen je om de oren. Van door-laten-huilen tot het geven van borst of fles. Wanneer je dan ook nog een hond in huis hebt, lijkt het hek helemaal van de dam!

Hoewel alle adviezen met de beste bedoelingen worden gegeven, vind ik ze toch oplopen van onhygiënisch tot ronduit smerig; je baby door de hond laten aflikken,  poepluiers laten ruiken en opeten of  het  nageboorte aan je trouwe viervoeter serveren als maaltijd...om er maar een paar te noemen.  Wanneer er dan vol overtuiging bij gemeld wordt daar zelf goede ervaringen mee te hebben, kijk ik vanaf dat moment toch met hele andere ogen naar de betreffende adviesgever!

1112.jpgDe genoemde ‘adviezen’ zijn wel ergens te herleiden. De moederhond verzorgt namelijk haar pups, nadat zij ze heeft geaccepteerd. Ze likt ze schoon en droog, zorgt dat het beestje zich ontlast en houdt de werpkist schoon. Dit zijn allemaal verzorgende taken die horen bij de rol van moederhond.

Bij onze ‘mensenpup’ zijn dit dan ook de taken van de mensenmoeder… en niet de taken van de hond! Daarom krijgt onze Pelle gewoon een lekkere grote kluif voorgeschoteld wanneer wij aan een beschuit met muisjes zitten…

 

14:01 Gepost door Arjen en Francien in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hond kind roedelmethode, hondengedrag aandacht, baby pup |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.