26-03-12

Pelle in verwachting... (1)

 

Wat is er met die hond aan de hand?” vraagt mijn moeder doelend op onze Pelle (Staby reu, 4 jaar) die verrassend veel slaapt de laatste tijd.

“Hij is in verwachting,” zeg ik gekscherend. Maar er zit er een kern van waarheid in.

inverwachting + pelle.jpg  Ik ben zwanger van mijn 2e kindje en HIJ weet al wat er komen gaat, dat heeft hij al lang geroken. Als je er over nadenkt, wist hij het al voor dat wij het wisten!

Waar mijn zoontje van bijna twee alleen ziet dat mama’s buik dikker wordt,  heeft onze viervoeter de beschikking over veel meer informatie; geurinformatie! Zou hij weten of het een jongen of een meisje wordt en of het gezond is?

Hij weet in ieder geval dat de uitbreiding van onze roedel ook voor hem verandering betekent. Daarom heeft hij de afgelopen periode gebruikt om zijn positie te checken en te testen. Soms vond hij het zelfs nodig om het heft in eigen poten te nemen, bijvoorbeeld door een toenemende waaksheid en het willen verzorgen van mijn zoontje (zoals oren likken).

Maar ook ik moest getest worden volgens onze vriend. Juist de dagen dat ik pijn in mijn rug had ging hij weer trekken! Gelukkig hebben we hem duidelijk kunnen maken dat wij echt wel onze taken en verantwoordelijkheden aan kunnen… nu en in de toekomst.

Maar ja, van al dat checken wordt je wel ontzettend moe… aldus Pelle, die in afwachtende verwachting is!

 

Lees meer van en over Mariska...

De commentaren zijn gesloten.