12-10-07

De Bolle

Nimbé Boulette van de Hoede, 19.06.1999 – 10.10.2007

  

abolle

 Woensdagochtend moesten we afscheid nemen van onze Bolle Boule (Boulette). Op maandag werd hij geopereerd, waar hij slecht van bijkwam. Dinsdagochtend opnieuw de dierenarts gebeld en medicatie gehaald; dinsdag een injectie, voor woensdag en donderdag tabletten. Dinsdagavond was hij nog steeds niet veel, maar begon wel weer te reageren en zijn ogen waren veel helderder.

 

De rest van hoe en wat kun je hieronder lezen (op zondag opgetekend)

 “Boulette,Onze Bolle (zoon van Indy x Hasard en broer van onze Nimbé Porthos) is absoluut een zoon van zijn moeder. Liever lui dan moe en met dezelfde aanleg voor vetzucht, zodat hij met zijn enorme vacht precies een zwart schaap is. Omdat zijn ballen nooit zijn ingedaald, plegen wij te zeggen, dat deze in z’n kop zitten, want fysiek is het een kleine reu, maar zijn ego daarentegen... Op vrijdagochtend at hij niet, gaf over en had diarree. Het zal een virus zijn, dachten we nog, dus hielden we hem in huis om even goed in de gaten te kunnen houden.  ’s Middags tijdens een lichamelijke check ontdekten we dat – waarschijnlijk – zijn prostaat erg groot was, dus direct getemperatuurd (39.7) en naar de dierenarts. Het kon inderdaad een acute prostaatontsteking zijn, maar ook een tumureuze teelbal in zijn buikholte. Hij kreeg injecties (cortisonen/diuretica/antibiotica) en tabletten mee naar huis (diuretica en antibiotiata), zodat in geval van ontsteking deze af kon nemen voor maandag, want op maandagochtend om 9.00 uur stond de afspraak voor operatie en castratie.

Zaterdag at hij weer wat, was levendiger en had opnieuw belangstelling voor de (niet meer loopse) teven.”

bolle3

Helaas heeft het niet mogen baten. Woensdagmorgen kwam ik gewapend met emmer en dweil de kamer binnen in de hoopvolle verwachting dat hij de kamer had ondergepiest en me bij de deur op zou wachten. Maar daar lag hij – al verstijfd en koud – op zijn kleedje in de kamer. Hasard was daar ook maar heeft totaal niet reageerd. Normaal begint zij direct bij het minste of geringste te blaffen en te mopperen. Hij is vermoedelijk terwijl hij sliep ‘weggegleden’.

De dierenarts opnieuw gebeld en deze zou komen om Bolle op te halen.Rond 9.00 uur was Philippe hier. Kaya, Ondine en Hasard stonden te eten op de patio, Arjen was met Indy, Porthos, Emma en Mo buiten om ze uit te laten.Op het moment dat Bol naar de auto wordt gedragen stopt Kaya met eten en begint te loei-blaffen.Portos en Indy slaan op tilt al Philippe met Bol langskomt, vooral Indy, die acht jaar met zoon Bol druk is geweest.

  

Philippe dacht dat de anesthesie de oorzaak moest zijn en was verbijsterd. De operatie was uitstekend verlopen, de prostaat bleek in orde, de tumureuze vergrote bal verwijderd en alles zag er prima en schoon uit.

 

 Nu lopen we achteraf natuurlijk vanalles bedenken (en ‘als’.. ‘als...). Zelf komen we er op uit, dat zonder dat wij dat wisten, er al langer iets met hem aan de hand was, hoewel hij prima at (tot vrijdag) en er niets aan hem te merken was. Wel de laatste tijd wat vreemde dingen. Vorige week een heel plasspoor en we dachten dat dit kwam door onze loopse teven. Of zoals zaterdag toen Arjen hem (apart) uitliet en hij de kuierlatten nam. Gewoon gaan lopen, weg van de baas en huis, zonder te reageren, wat absoluut niets voor de Bolle was. We kennen dat van honden die ‘op hun eindje lopen’: gaan lopen tot ze er letterlijk bij neervallen. We zullen er nooit meer echt achterkomen, maar ons Bolle Boule zijn we kwijt.

 

Dag die lieve Bolle met je slimme kraaloogjes, we zullen je, zeker weten, nooit vergeten.

IMG_0286

 met Boulette (l) en Porthos (r)

 

13:30 Gepost door Arjen en Francien in Afscheid | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Trouwerij!

Op 9 augustus werden Lilian en Ronald officieel een heus paar!Nesta en Max waren (mede)getuigen van deze aangelegen, ook in vol ornaat en met feestelijke kleuren. Arjen zou oorspronkelijk Lil ‘weggeven’ en de trip naar Utrecht was allang geregeld. Helaas kon hier niets van komen, dankzij de gebroken pols van zijn wederhelft, die hierdoor nog niet eens in staat was 1 etensbak te tillen, laat staan tien!Maar ook zonder Arjen hebben Lil, Ronald en hun familie, vrienden en bekenden een zeer geslaagde trouwdag gehad, met aansluitend een geweldige huwelijksreis.

We wensen jullie heel veel geluk en... tot snel!

trouwen.1jpg

13:22 Gepost door Arjen en Francien in Nieuwtjes van en over Roedelaars | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nog meer trouwen..

Hildardjan heeft zijn website helemaal vernieuwd. www.BijzondereTrouwringen.nl  een origineel bruilofsfeest met ringen van Hildardjan kun je natuurlijk ook hier... http://www.boheemsparadijs.nl/ of hier organiseren...http://www.hetkleineparadijs.nl/boomhut.htm ’t is weer ’s wat anders! 

12:21 Gepost door Arjen en Francien in Nieuwtjes van en over Roedelaars | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Dog Cognition

Een samenloop van omstandigheden: op dinsdagavond laat arriveren Catholijn en Wieke.Wieke gaat – net als Manou – voor haar stage (Van Hall-Larenstein) deel nemen aan Dog Cognition. Ook zij krijgt haar eigen werkplek bij Catholijn (TU Delft) en deze stage loopt tot 1 april 2008.Het ligt in de bedoeling dat Wieke aan de slag gaat met de onderdelen C, D en E uit het onderzoek(voor info zie http://www.cs.vu.nl/en/sec/ai/asr/Projects/dog-cognition/protocol/html12/Protocol12.htm, Exercise C – D – E). Op 10 en 11 oktober stond hier de eerste Workshop geplanned met een zeer vol programma:Gedrag, Wiekes leerdoelen en beginsituaties, het hoe, wat en waarom van wetenschappelijk onderzoek, Leontjev(w), onderzoekstaken, de planning, verslaggeving en nog veel meer. Al met al niet echt tijd voor Bolleverdriet, misschien maar goed ook.Met de emotionele en praktische ondersteuning van Catholijn werden het toch zeer produktieve dagen.We wensen Wieke veel succes!

12:18 Gepost door Arjen en Francien in Dog Cognition | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Deel II

De proefdruk hebben we nog niet binnen voor het laatste checkrondje, dus moeten we nog even afwachten. In elk geval hebben Cleem en Laura hebben de prive uitdraai van ruim 200 pagina’s vast door kunnen bladeren. Hun Tinus heeft een grote rol hierin en schittert op vele foto’s.We houden jullie op de hoogte!  Intussen waren we wel benieuwd naar een aantal andere boeken, vooral wat betreft de inhoud natuurlijk. Daarom zijn we ons te buiten gegaan aan de aanschaf van een aantal in hondenland zeer populaire hondenboeken. Na deze te hebben doorgelezen, besloten we dat geld een volgende keer te gebruiken om onszelf te buiten te gaan... aan een tractatie voor onszelf, zoals etentje buiten de deur. Maar we hebben nu wel kunnen ontdekken, waar de oorsprong ligt van veel ongenuanceerde uitspraken over de Roedelmethode!

12:17 Gepost door Arjen en Francien in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Strip 3

Op 25 en 26 augustus, was opnieuw erg intensief en leerzaam.
Het rechtsvolgen en wisselen van links naar rechts gaat allengs beter, na de verwachtte startproblemen hiermee.
De lapjes (geur) zijn voor het eerst ‘in de strijd geworpen’, die de nodige, opvallende en mooie taferelen opleverden!
In het theoriedeel werd diep ingegaan op het thema geslacht en gedrag, wat voor veel Strippers erg verhelderend was.

Strip 4, de laatste Strip, in elk geval van dit jaar, is op 27 en 28 oktober.
Op zaterdag aanvang om 10.30 uur in Dolesca,
Op zondag om 10.00 uur, op dezelfde locatie.

12:16 Gepost door Arjen en Francien in Data | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

HAP congres

Tinley organiseert dit jaar weer het HAPcongres, met geweldige onderwerpen en sprekers, zoal Marc Bekoff, Ruud van de Bos en Jane Goodall.Voor meer informatie en aanmelding (helaas kunnen wij niet!): http://www.tinley.nl/

12:15 Gepost door Arjen en Francien in Dog Cognition | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Dogshape

Intussen is Albert druk met de mensen, die geinteresseerd zijn in de methode en hier meer mee willen. Welke mensen hier uiteindelijk serieus mee verder zullen gaan, is nu dus nog niet bekend.Natuurlijk zijn we ons wel aan het voorbereiden op de eerste, maar wel gedegen basisopleiding voor de uiteindelijke kandidaten.     

12:14 Gepost door Arjen en Francien in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |