10-03-07

We zijn heel verdrietig…

Op woensdagmiddag, eind februari, liep Jolie ook linksvoor kreupel. Kan gebeuren natuurlijk, zeker omdat ze toch anders liep door haar heupluxatie. Even in de gaten houden dus. De dag erop was het eerder erger dan minder. Op vrijdagochtend was haar linkerpols ook wat gezwollen, dus de d.a. gebeld of hij haar wilde komen controleren. Philippe vond het een raadselachtige zwelling; de pols was goed beweegbaar en bij beweging gaf Jolie geen enkele pijnreactie, maar wel als de poot recht was en bevoeld werd. Ook had ze geen koorts. Geen risico en ontstekingsremmers voor Jolie gedurende enkele dagen. Maar het werd erger in plaats van beter. Mogelijk dan toch artrose, dus cortico mee gekregen. Gedurende 5 dagen 1 per dag, daarna afbouwen.Op dinsdag 7 maart gebeld of we voor het spreekuur begon met Jolie konden komen voor foto’s. Geregeld, maar op de foto’s was niets te zien. Omdat ze ook nog steeds regelmatig hoestte, vermoedde ik dat ze vocht in haar longen had. Daarom hadden we al in december – want toen hoestte ze soms ook al zo – een dik tuinkussen voor haar in de kamer gelegd. Er was inderdaad sprake van wat vocht in de longen, maar de corticobehandeling was nog niet klaar; twee vliegen in een klap. Voor dat moment kregen we een recept mee voor morfine, zodat ze in elk geval verlichting zou hebben. Intussen ging het met Jolie steeds verder achteruit. Ze had nu een tuigje om en een sjaal gebruikten we ook om haar te kunnen ondersteunen en haar gewicht te helpen dragen.

Vrijdagochtend 9 maart belde Thibauld; ze waren op onderzoek uitgegaan, hadden literatuur geraadpleegd en vermoedden dat ze nu wisten wat er aan de hand was. Of we met Jolie naar de praktijk wilden komen voor nog wat foto’s. Hoopvol reden we opnieuw naar de kliniek. Maar daar vertelde Thibauld, dat als hun vermoeden bevestigd zou worden, hiervoor geen behandeling bestond. Mogelijk ging het om een tumor in haar lijf, waarbij de zwelling in haar poot en het vocht in haar longen veroorzaakt werden door hormoonafscheiding van de tumor. Dat was dan ook de reden dat de ‘ontsteking’ in haar voorpoot niet op de cortico en ontstekingsremmers reageerde.

 Helaas, ze hadden de niet vaak voorkomende oorzaak inderdaad gevonden; op de foto was een flinke plek te zien die daar absoluut niet hoorde, niet ver van haar hart… Ter plekke moesten we een heel zware beslissing nemen. Zonder hoop op verbetering wilden we niet dat ze nog langer de pijn moest verdragen, maar allemachtig, wat is dat op zo’n moment een moeilijk besluit. Lieve Olliebollie, wat missen we je….

Jolie Polleur van de Hoede            12/05/1995 – 09/03/2007

Op de omslag van het boek Deel I; Jolie, Faust (24.10.1992-13.11.2006) en Hasard, die 7 februari 13 jaar werd.

Update 13 maart

Vrijdag waren we 'nogal' gestresst, zodat het verhaal van Philippe en Thibauld (in het Frans uiteraard) niet helemaal doorkwam. Intussen vernomen dat het ging om 'het syndroom van Cadiot-Ball' en daarbij hetvolgende gevonden:

http://www.whgdierenartsen.nl/html/docdb.asp?id=280

Bij Jolie ging het om tumoren in de longen en was behandeling niet mogelijk.

Vandaag kunnen we Jolie's gedenksteen bij de andere plaatsen en is ze weer bij haar familie.

12:49 Gepost door Arjen en Francien in Afscheid | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

06-03-07

vergeten...

te vertellen, dat Arjen vanaf 5 maart 11.30 uur weer 'goedgebekt' door het leven kan gaan!

De dochter van het tandartsenpaar, Kathleen, werkt in een asiel. In verband met een project waarbij honden op bezoek gaan bij mensen in allerlei verzorgingshuizen, is zij mede verantwoordelijk voor de opvoeding en training van de honden die aan dat project mee zullen doen. Ze is dan ook zeer geinteresseerd in hondengedrag. Op verzoek van de moeder-tandarts hadden we die ochtend voor dochterlief (engelse) teksten meegenomen.

Ter controle werden we om 17.30 weer bij de tandarts verwacht.

Daar werden we door ma-tandarts direct meegedigeerd naar het privedeel, want Kathleen was toevallig aanwezig...

En op die manier zat Arjen voor de controle niet om 17.30 in De Stoel, maar pas veeeel later!

 

enne... ze hebben een geweldige mechelreu van 7 maanden!

(toevoeging speciaal voor Lilian, ze bestaan dus nog wel!)

 

Op de site van het asiel http://www.tierheim.be/ kun je Kathleen ook bezig zien.

 

 

16:25 Gepost door Arjen en Francien in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Tinus

Intussen is Tinus al weer 6 weken bij Clemens en Laura, die natuurlijk al erg verknocht zijn aan Het Monstertje. Een wandeling met Tinus aan de lijn op de hei is een feest; "Los is echt geen optie, Tinus zal alles uit de kast halen om ons naar hem toe te laten komen! En trekken en poepen, niet te geloven. Thuis natuurlijk heel veel drinken en heel veel piesen (binnen en buiten) na een droge dag gisteren."

 

Kortom; voorlopig hoeven ze zich niet te vervelen met Tinus!

Volgende week kunnen we zien hoe groot hij is gegroeid, wanneer zij met hem in Salm komen. Nu moeten we het nog even met een Tinusfoto doen!

 

11:35 Gepost door Arjen en Francien in Nieuwtjes van en over Roedelaars | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Manou

Het was weer een feest om Manou in Salm te hebben. Zaterdag na de zware hondenweerdag heeft ze ons verwend door ons een heerlijk maal voor te zetten. Met dank!

 

Verder heeft Manou speciaal voor alle Strippers een yahoogroep gemaakt. Stripper kunnen zich daar aanmelden, meekletsen, oproepen doen of gewoon leuke dingen kwijt.

Na aanmelding krijg je een bevestiging, want het is geen openbare groep, waar iedereen op kan zoals bij een weblog.

11:27 Gepost door Arjen en Francien in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Sterkte...

Voor Barbara en Eric, die de moeilijke beslissing moesten nemen en hun Mazzel op 5 maart hebben laten inslapen.

 

We wensen Barabara, Eric en de kinderen heel veel sterkte.

11:23 Gepost door Arjen en Francien in Nieuwtjes van en over Roedelaars | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Strip 1

De waarschuwing van 1 maart bleek zeer terecht!

2 maart konden we - met zon - vrolijk door de groeve stappen, met Charlotte en Gerdi.

Op 3 maart echter was het absoluut hondenweer, maar de deelnemende 'die hards' waren allemaal aanwezig en alle verkleumde bazen hebben evengoed hard gewerkt.

Na de koffie werd de groep eerst gesplitst. Een groepje startte in de groeve, de andere groep bij het huis, op de weg; een open ruimte en een kleine, afgebakende ruimte. Daarna werd geruild van trainingplek.

Als laatste met de hele groep een zintuigentocht door het bos; op de tast, op geur en daarna het ogenwerk erbij.

Complimenten voor allemaal!

11:21 Gepost door Arjen en Francien in Verslagjes | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |